И така, без никаква предварителна подготовка, нито притеснения относно непубликувания ми Св.Валентински материал или за качеството на снимките, днес ще публикувам обикновена българска гозба- Яхния зелен боб.
пресен зелен боб (аз имах замразен във фризера)
1 морков, нарязан на ситни кубчета или настърган
3 с.л. доматена салца (или 1 малък домат, настърган)
1 глава кромид лук
2-3 скилидки чесън
1 ч.л. червен пипер
1 с.л. брашно
2-3 с.л. олио
чер пипер
чубрица
щипка захар
В олио задушете за 1-2 мин. нарязания кромид лук и моркова. В тенджера със студена вода сложете зеления боб да заври. Прибавете лука, моркова и олиото, в което сте разтворили червения пипер. След 10 минути прибавете доматената салца, щипка захар и чубрицата. Посолете на вкус и добавете черния пипер. Намалете котлона и оставете ястието да къкри 25-30 минути. Прибавете чесъна и предварително размитото с 1-2 с.л. от врящия бульон брашно. След 5-6 мин. изключете котлона и оставете ястието още 5-10 мин. на котлона. Поднесете гарнирано с 1 с.л. кисело мляко или заквасена сметана.
Нека е успешно, вкусно и с много последователи началото! Любима яхния! Поздрави! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Еве! Изненада ме днес този факт с блога, но понякога началото е по-добре от миналото!
ИзтриванеПриятна и уютна вечер!
Дано този път няма проблеми с блога, Краси!
ОтговорИзтриванеМного последователи и вкусни рецепти ти пожелавам!
Поздрави и хубаво утре!
ПП: Тази яхния точно така я обичам - с лъжица кисело мляко. Е, и чесън :)
Вкусна яхния,а с кисело мляко е любима!
ОтговорИзтриванеСъжалявам за блога, но нека с този всичко да е наред!
Поздрави!