Вярно, че утре е Гергьовден, но това е една идея за закуска преди празника или след това:)
Необходими продукти:
4 кори за баница
150 гр. сирене горгонзола
1 яйце
разтопено масло за намазване
настъргана лимонова кора
2-3 стръка магданоз
Разрежете всяка кора на половина. Намазнете форми за мърфини или крем карамел с разтопено масло. Поставете вътре двете половинки на всяка кора така, че краищата им да стърчат и да се разминават. В блендер накъсайте сиренето на парчета, добавете яйцето, настъргана кора на 1/2 лимон и 1-2 стръка магданоз и го разбийте на по-едра паста. Намажете корите баница с малко масло, сипете от сместта до 2/3 от обема на формата, завийте отгоре корите и намажете пак с масло да се залепят. Печете на 220 градуса 15 минути или докато станат приятно златисти.
Необходими продукти:
4 кори за баница
150 гр. сирене горгонзола
1 яйце
разтопено масло за намазване
настъргана лимонова кора
2-3 стръка магданоз
Разрежете всяка кора на половина. Намазнете форми за мърфини или крем карамел с разтопено масло. Поставете вътре двете половинки на всяка кора така, че краищата им да стърчат и да се разминават. В блендер накъсайте сиренето на парчета, добавете яйцето, настъргана кора на 1/2 лимон и 1-2 стръка магданоз и го разбийте на по-едра паста. Намажете корите баница с малко масло, сипете от сместта до 2/3 от обема на формата, завийте отгоре корите и намажете пак с масло да се залепят. Печете на 220 градуса 15 минути или докато станат приятно златисти.
Ей, това е само за мен! Приказно е! Поздрави!
ОтговорИзтриване