Месо купувам задължително и само от месарски магазини или е домашно отгледано на село (добре, че има кой да ме снабдява с продукти от село:). Задължително го разпределям на порции и го слагам във фризера. Предварително знам какво ще сготвя през седмицата, затова преценявам как да нарежа порциите.
Тук може да импровизирате с продуктите, да прибавите пресни гъби, чери домати или патладжан на кубчета.
И така, наличните продукти в хладилника:
400 гр. свинско месо, нарязано на кубчета ( в случая месото е шарено със сланина, затова не слагам никаква мазнина)
1 тиквичка
1 малка глава лук
1 зелена чушка
1/2 ч.л. смлян кимион
сол и черен пипер на вкус
Овкусете месото със сол, черен пипер и кимион. Оставете го в хладилника за 10 минути. През това нарежете на кубчета тиквичката, лука и чушката. Наредете на шишче продуктите, като започнете с парче месо, тиквичка, месо, парче лук, месо, парче чушка и накрая завършвате с месо.
Печете върху предварително загрят на силен огън грил тиган. Намалите котлона до умерена степен и обръщайте внимателно шишчетата от всички страни.
Задължително сервирайте с огромна купа свежа салата според сезона.
Добър апетит!
Тук може да импровизирате с продуктите, да прибавите пресни гъби, чери домати или патладжан на кубчета.
И така, наличните продукти в хладилника:
400 гр. свинско месо, нарязано на кубчета ( в случая месото е шарено със сланина, затова не слагам никаква мазнина)
1 тиквичка
1 малка глава лук
1 зелена чушка
1/2 ч.л. смлян кимион
сол и черен пипер на вкус
Овкусете месото със сол, черен пипер и кимион. Оставете го в хладилника за 10 минути. През това нарежете на кубчета тиквичката, лука и чушката. Наредете на шишче продуктите, като започнете с парче месо, тиквичка, месо, парче лук, месо, парче чушка и накрая завършвате с месо.
Печете върху предварително загрят на силен огън грил тиган. Намалите котлона до умерена степен и обръщайте внимателно шишчетата от всички страни.
Задължително сервирайте с огромна купа свежа салата според сезона.
Добър апетит!
Ей, ма ти планираш много добре, Краси! Аз към 16.30 започвам да мисля какво да готвя, отивам в магазина и разбира се, продуктите ми ги няма, та се налага да сменям концепция и така до към 22 часа все още нямаме вечеря;) Шегувам се, но наистина в движение мисля, че пубертетите ядат с промелнива скорост и никога не знам кога и колко храна имаме. Шичетата са прекрасни, а и идва скара-сезона;) Хубав уикенд!
ОтговорИзтриванеП.П. Може ли да махнеш тая проверка на думи, че много трудно коментирам?
Стана ми навик предварително да знам какво ще готвя по дни , защото пазарувам всеки ден. При нас проблемътт ее, че колкото и храна да има в хладилника, се изпразва до шушка и за другия ден няма почти нищо.Нали сме на 17 и храната никога не е достатъчна:)
ОтговорИзтриванеА за теб винаги ще направя промени.
Шишчетата са фантастични, така с много зеленчуци, бих излапала няколко:) Много апетитни кадри! Приятна и вкусна неделя!
ОтговорИзтриване