Това е рецепта от рода "Каквото има в хладилника", така че може спокойно да експериментирате. Получава се нещо между салата и основно ястие.
Необходими продукти:
1 консерва червен боб Bonduelle (800 gr)
1 печена червена чушка
2 стръка пресен лук
1 глава червен лук
6-7 чери домати
200 гр. бекон, нарязан на тънко
2 скилидки чесън
1 тиквичка
сокът от 1/2 лимон
2 стръка пресен джоджен
зехтин екстра върджин за овкусяване
сол на вкус
черен пипер
И така:
В тефлонов тиган без мазнина запечете бекона, докато стане хрупкав.
Обелете тиквичката, нарежете я на тънко и я гриловайте при бекона.
Изцедете добре боба от консервата и го изплакнете под течаща вода закратко.
Сипете го в купа. Прибавете нарязаната на тънки ленти печена червена чушка, нарязания на полумесеци червен лук, нарязания на ситно пресен лук и смачкания чесън. Нарежете чери доматите на половинки и ги прибавете при боба. Овкусете със сол на вкус, сокът от 1/2 лимон и 3-4 с.л. зехтин екстра върджин. Гарнирайте с грилованите тиквички и препечения бекон.
За разкош може да прибавите и няколко черни маслини.
Необходими продукти:
1 консерва червен боб Bonduelle (800 gr)
1 печена червена чушка
2 стръка пресен лук
1 глава червен лук
6-7 чери домати
200 гр. бекон, нарязан на тънко
2 скилидки чесън
1 тиквичка
сокът от 1/2 лимон
2 стръка пресен джоджен
зехтин екстра върджин за овкусяване
сол на вкус
черен пипер
И така:
В тефлонов тиган без мазнина запечете бекона, докато стане хрупкав.
Обелете тиквичката, нарежете я на тънко и я гриловайте при бекона.
Изцедете добре боба от консервата и го изплакнете под течаща вода закратко.
Сипете го в купа. Прибавете нарязаната на тънки ленти печена червена чушка, нарязания на полумесеци червен лук, нарязания на ситно пресен лук и смачкания чесън. Нарежете чери доматите на половинки и ги прибавете при боба. Овкусете със сол на вкус, сокът от 1/2 лимон и 3-4 с.л. зехтин екстра върджин. Гарнирайте с грилованите тиквички и препечения бекон.
За разкош може да прибавите и няколко черни маслини.
И за вечеря би минал номера;)
ОтговорИзтриванеХубаво и лесно, Краси! Хубав четвъртък!
И на тебе, Марте! Радвам се, че се появи:)
ИзтриванеМного ги обичам тези ястия:), а това безспорно обира овациите. Чудна идейка! Приятна вечер!
ОтговорИзтриване