вторник, 14 февруари 2012 г.

Нещо като начало....

Не знам какво стана, но днес установих, че блога Cooking&Health, който водя от време на време има- няма вече 11 месеца, е изтрит. Не знам от кой и не знам защо. Блогът не е популярен, не е посещаван много, не е четен много и кому е пречил..... Но както и да е, трябва да съм позитивна, и понеже не се отказвам лесно, особено когато нямам никаква вина за провалите си, съм амбицирана да започна отново (не за първи път в живота си ..).

 И така, без никаква предварителна подготовка, нито притеснения относно непубликувания ми Св.Валентински материал или за качеството на снимките, днес ще публикувам обикновена българска гозба- Яхния зелен боб.







Какво е необходимо:

пресен зелен боб (аз имах замразен във фризера)
1 морков, нарязан на ситни кубчета или настърган
3 с.л. доматена салца (или 1 малък домат, настърган)
1 глава кромид лук
2-3 скилидки чесън
1 ч.л. червен пипер
1 с.л. брашно
2-3 с.л. олио
чер пипер
чубрица
щипка захар

В олио задушете за 1-2 мин. нарязания кромид лук и моркова. В тенджера със студена вода сложете зеления боб да заври. Прибавете лука, моркова и олиото, в което сте разтворили червения пипер. След 10 минути прибавете доматената салца, щипка захар и чубрицата. Посолете на вкус и добавете черния пипер. Намалете котлона и оставете ястието да къкри 25-30 минути. Прибавете чесъна и предварително размитото с 1-2 с.л. от врящия бульон брашно. След 5-6 мин. изключете котлона и оставете ястието  още 5-10 мин. на котлона. Поднесете гарнирано с 1 с.л. кисело мляко или заквасена сметана.


4 коментара:

  1. Нека е успешно, вкусно и с много последователи началото! Любима яхния! Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Еве! Изненада ме днес този факт с блога, но понякога началото е по-добре от миналото!

      Приятна и уютна вечер!

      Изтриване
  2. Дано този път няма проблеми с блога, Краси!
    Много последователи и вкусни рецепти ти пожелавам!
    Поздрави и хубаво утре!

    ПП: Тази яхния точно така я обичам - с лъжица кисело мляко. Е, и чесън :)

    ОтговорИзтриване
  3. Вкусна яхния,а с кисело мляко е любима!
    Съжалявам за блога, но нека с този всичко да е наред!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване