Скоро не съм приготвяла супи. Може би защото дребосъците в къщи им се мръщят. Но , както знаем- супата е лесна, бърза и питателна храна. Напоследък се старая поне веднъж през седмицата да им набутам някоя приготвено набързо супа. За сега трудно успявам:)
Необходими продукти:
120 гр. пресни гъби печурки
1 голям морков, най-добре настърган
1 голям пресен картоф
100 гр. грах
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
4-5 бр. сушени домати
1 стрък пресен розмарин
1 стрък пресна мащерка
шепа фиде
1-2 с.л. масло
олио
сол, чер пипер, бахар, червен пипер
1,5- 2 л. вода или най-добре бульон
В маслото и малко олио се задушават лука, морковите, гъбите и чесъна заедно със стръка розмарин. След като омекнат, розмарина се изважда и се добавя 1,5- 2 литра горещ зеленчуков бульон, огъня се намалява до слаб и се оставя да къкри 20. Добавят се граха, нарязания на кубчета картоф, нарязаните на лентички сушени домати, солта и подправките. След 15 минути се добавя фидето и се оставя да къкри още 5-6 минути.
И още се боря с програмите за обработка на снимки, но резултатът е плачевен.
Необходими продукти:
120 гр. пресни гъби печурки
1 голям морков, най-добре настърган
1 голям пресен картоф
100 гр. грах
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
4-5 бр. сушени домати
1 стрък пресен розмарин
1 стрък пресна мащерка
шепа фиде
1-2 с.л. масло
олио
сол, чер пипер, бахар, червен пипер
1,5- 2 л. вода или най-добре бульон
В маслото и малко олио се задушават лука, морковите, гъбите и чесъна заедно със стръка розмарин. След като омекнат, розмарина се изважда и се добавя 1,5- 2 литра горещ зеленчуков бульон, огъня се намалява до слаб и се оставя да къкри 20. Добавят се граха, нарязания на кубчета картоф, нарязаните на лентички сушени домати, солта и подправките. След 15 минути се добавя фидето и се оставя да къкри още 5-6 минути.
И още се боря с програмите за обработка на снимки, но резултатът е плачевен.
Няма коментари:
Публикуване на коментар