неделя, 29 юли 2012 г.

Нещо като анкета.....

Как се справяте със стреса?
Да, това звучи като част от анкета. Само че аз няма да правя такава, а искам да размишлявам относно това, как релаксираме.
Много хора, чувайки думата "релакс" си представят СПА процедури, излежаване по цял ден на някой плаж, красиви изгреви и залези на брега на морето... Да, това е хубав начин да релаксираш един или два пъти в годината, но как релаксирате ежедневно?
От година и малко намирам време да се ровя из интернет пространството и ми направи впечатление, че много хора намират начин да релаксират, правейки блогове и лични сайтове. Все по-често намирам там местенца, които ме зареждат по някакъв начин с прекрасни снимки, весели постинги, сериозни размисли. Някои залагат на интересните и вкусни рецепти, други- на фотографията и имат наистина страхотни снимки, по нищо не отстъпващи на тези в Нешънъл Джеографик например, трети- залагат на изкуството да правят картички чрез скрапбук (ох, дано го написах правилно и благодаря на Тони, че ме запали по това хоби), четвърти- намират разтуха чрез страхотните приказки, които ни разказват, пети- чрез модата.
 Някои превръщат хобито си във втора професия и аз искрено им се възхищавам на енергията, с която ни зареждат ежедневно (на мен енергията ми стига само от офиса до дома, където много често със сетни сили трябва да приготвям вечеря, пиша домашни с двамата тийн, да подредя къщата и да се добера до леглото след полунощ, прелиствайки в ума си задачите за следващия ден..).
А как релаксирам аз?
Ами този блог беше създаден с цел релакс. Чрез него преоткрих много други блогове и сайтове, от които научих много неща, намерих интересни гледни точки, страхотни снимки, което ме накара да се науча много- как се правят картички и тефтерчета чрез скрапбук, как да снимам ястието и как да обработвам снимкити ( благодаря Лулу и Иринка), къде да бъде следващата ми почивка и ли какъв фотоапарат е най-добре да си купя, как да работя с Фотошоп (е, все още успявам само да си отворя снимката и нищо друго, но човек се учи докато е жив, нали:)
Обичам хубавата храна и винаги съм обичала да готвя. Но не ми се отдава фууд стайлинга, нито фууд фотографията- сигурно трябва още много години практика:)
Винаги съм искала да снимам и да правя наистина впечатляващи снимки, но затова се иска много знания и време, които тепърва ще трябва да набавям. След два безвъзвратно погубени фотоапарата и купища снимки, които за нищо не стават, ето моите Първи Плахи Опити във фотографията:)

Предвид на това, че този блог беше създаден повече като рецептурник, отколкото като блог и че доста често след приготвяне на поредното кулинарно изкушение не мога да стигна до снимки, защото домашните са освирепяли от глад и нямат търпение за "Недей, трябва да снимам ястието", все по-рядко намирам смелост да публикувам рецепти със снимки.
 Затова днес исках само да напомня за себе си и да ви задам въпроса "Вие как релаксирате?"

1 коментар:

  1. Краси,
    чудесни снимки!
    И да, това е и моят начин за релакс- да седна тук и там и да се полюбувам на красотата създадена от най-обикновени хора и да споделя онова, което мисля и правя. Хич и не ми трябват СПА, ол инклузив, файв старс, брънчове и какви ли не отпускащи други чуждици;)

    Продължавай да релаксираш така!

    ОтговорИзтриване