петък, 4 октомври 2013 г.

За почивките по женски.....

Странно лято. Не разбрах кога започна, а то свърши. Отлетя. Тази година не ми беше до резервации за почивки, уточняване на маршрути, приготвяне на багажи, но понякога набързо стегнат куфар може да донесе много и неочаквани емоции. Може би защото не очакваме много. Внезапно са дъщеря ми решихме да тръгнем на море. Ей така, набързо, само двете, по женски.  Ей тука, наблизо, има няма 300 км от София. С намерението за 3-4 дни. Останахме 10. И не ни се тръгваше обратно... В началото бяхме една майка с дъщеря-тинейджър с всичките й лудости и настроения. Оказа се, че 13 е доста интересна възраст- нито дете, нито жена. Или и от двете по-малко. Тя е доста емоционална и романтична от малка, но това лятото красотата на залезите я вълнуваха по-малко по- различен начин, един час и 36 минути й трябваха да реши кой бански не я прави дебела или да мята по едно око на красивия сервитьор, докато чатеше с телефона си. В същото време изгледахме всички серии на "Ледена епоха" и "Мадагаскар", някои от тях на чист гръцки, без да знаем и думичка от езика, както и "Багоган" и приключенията на Том и Джери. Голямата полза беше да разбере неудобството от това да не знаеш езици, не че е има проблеми с ученето до този момент. Друго си е , когато отсреща те разбират, или когато ти разбираш какво си говорят около теб.


Снимките не са върхът на фотографското изкуство, но са нейно дело. Доста е запалена по фотографията и определено този път снима неща, които преди не биха й направили впечатления. Акцентът, естествено, са залезите.


3 коментара:

  1. Леле, Краси :) това е Деси :) мнооого е пораснала :) и добре снима детето... да продължава :)

    ОтговорИзтриване
  2. Поздравления за интересната статия и тема,която сте избрали да ни пишете.Всяка година правим подобни пътувания само по женски и на мен лично ми харесват главно първите три дни, след това ако сме повече от 4 момичета става малко страшно понеже всяка иска нещо различно и ако сте в един апартамент с една тоалета и баня положението е страшно хаххх но пък много весело.Приятни снимки споделяте, на човек още от сега да му се приходи на море.Красиви са се получили особено на залеза и изгрева на слънцето.

    ОтговорИзтриване
  3. Всяка година с моите близки приятели заминаваме на някъде само по женски и се чувстваме доста добре.Говорим си на всякакви теми, гласиме се вечерно време пред огледалата.Може да се усетят всякакво аромати на парфюми,лосиони.Почти винаги не ни стига мястото да си наредим мазилата в банята, и общо взето е доста весело.Радвам се че ни пишете на тази тема.Лично аз съм за подобни екскурзии.Така и мъжете ни може да изпитата нашата липса...да се надяваме де хахахха Снимките са ви много красиви, дори сега ми се иска да си стегна багажа и да отида на моренце.

    ОтговорИзтриване