неделя, 23 ноември 2014 г.

Коледни идеи с буркани

В Европа и Америка коледното настроение е във вихъра си, за разлика от тъмна и сива  България.

Не знам защо българите нямаме  ентусиазъм да си украсим домовете, терасите, фасадите, улиците с празнично настроение. Който е пътувал, особено в северните европейски страни и Америка по време на коледните празници (дори месец преди това), знае колко красиво са украсени градовете, дори малките селца. Няма къща без украса на фасадата, дори няма прозорец и двор без коледна  украса. Вярно, че коледните празници през последните години са доста комерсиализирани,  но украсата на домовете, градовете и селата създава невероятно настроение в тези студени и тъмни месеци.

Коледната декорация в къщи също е важна за нашето празнично настроение. Не е нужно да се вглеждаме само в това, какво ще сложим на трапезата, а и върху какво ще наредим ястията. Декорацията на празничната маса е важна задача. Не е нужно да купим най- скъпата покривка с коледни мотиви или 12 бр. празнични коледни чинии. Достатъчно е малко въображение и сръчни ръце да създадем нашата си  украса.

Затова ви предлагам няколко идеи за коледна декорация в  буркани, взети на заем от Интернет, които са с нисък бюджет. Този път  снимките са също от Интернет.
Идеите определено си заслужават. За светещите грилянди- има в Lidl  и Мосю Бриколаж такива с батерии, подходящи за декорация в буркани, които не струват скъпо- между 6  и 8 лева, а ще ги ползвате години.

Ако се разровите в мрежата, ще намерите огромно количество от подобни идеи. Можете да напълните бурканите с 1-2 см сол или кристална захар и да поставите свещ. Украсете буркана с цветна панделка, канап или декорирайте с борови клонки или шишарки. Развихрете въображението си.

Ето и някои от  откраднатите идейки:








 Успех!

Няма коментари:

Публикуване на коментар