четвъртък, 19 декември 2013 г.

Коледни подаръци

интернет.По принцип Коледа е любимият ми празник. Обичам го заради суетенето в кухнята в опити и експерименти с нови рецепти, декорирането на дома, елхата, опаковането на подаръци. Още от началото на ноември правя списък с подаръци за близките и до празниците имам достатъчно време да се организирам. Обикновено в писмата до Дядо Коледа присъстват плейстейшъни /колекцията  от PS1 и PS2 отдавна хваща прах, нищо че сега сме си поръчали PS-4/, нови модели телефони, ел.уреди и кухненски пособия. Единственият минус на Коледа е лудницата в магазините в  седмиците преди празника.Тази година реших да си спестя ходенето в Мола, Джъмбо и подобни и част от подаръците да направя сама. Ето някои от тях. Липсва само снимков материал за печените бадеми с розмарин и кутия с коледни бисквити, които бяха настървено изядени преди да сложа табелата "Не пипай. За снимане и подаряване":( Дори опаковката от целофан и специалната кутия за сладките не ги спаси.Тези подаръци ще трябва да направя отново.

* Свещ с дрешка
Идеята е от интернет- сигурно ви е направило впечатление през последните години модата в обличането на предмети в плетени дрешки


* Рецептурник
Преди време Руми даде една прекрасна награда на една прекрасна дама. Тогава ми хареса идеята за такъв рецептурник. След първия нескопосан опит, който остана за мое лично ползване, се надявам този подарък да се хареса. Дамата, за който е предназначен, е изключителен готвач и е № 1 в класацията за готвачи на моите деца.
Използвах тетрадка със спирала (от по-издържливите спирали, за да не се разкъсат) за 2,50 лв., разноцветни картони и панделка. От вътрешната страна има джоб, в който съм сложила картонче с мерни единици на най-основните продукти от Супичка.



* Чаени свещички с дантела

Идеята също е от интернет.


2 коментара: