сряда, 19 февруари 2014 г.

Житният режим и аз

Нямам приятелка, която да не е/ не е била на диета. Но повечето от тях се отказват на втория ден. Остават си само с "аз съм на диета" докато посягат към поредното парче шоколад. Предвид необходимостта от пречистване на тялото, душата и ума поради ред неприятни обстоятелства търсех начин бързо, лесно и удобно да се отърва от токсините, вилнеещи из тялото ми.
 Да спомена, че никога не съм спазвала режими или диети, но този ми се видя лесен и напълно приложим за дневния ми график.
За житния режим бях разбрала миналата пролет, но нямаше как да го започна поради ред причини. Отдавна чаках този месец, за да го направя. За съжаление ще трябва да го скъся във времето и няма да го направя в пълния му цикъл.
Цикълът обикновено трае 30 дни
- 10 дни подготовка ( намаляване на количеството храна и количеството на приеманите калории, изключване на месото и млечните продукти)
- 10 дни хранене основно с жито, ябълки, орехи и мед
- 10 дни постепенно захранване

Започнах преди 10 дни, намалявайки количеството храна и спирайки месото, като преди четири дни спрях и млечните продукти. Последните 4 дни замествах по едно хранене със зеленчуков или плодов сок.
Днес ми е първият ден на жито. Реших да използвам лимец, тъй като след терапиите стомахът ми не е много в ред, а лимецът е по-мек и покълва по-бързо. Приятен е на вкус. Не усещам глад, въпреки че  в момента готвя с пълна сила на тинейджърското воинство. Ще го правя 5 дни и след това ще премина към постепенното захранване ( между 5 до 10 дни в зависимост от датите за новите терапии).

През лятото правех упражнения, но със започване на учебната година и учебната програма на А. за упражненията не ми оставаше време. От днес започнах отново.

Рецепта, както се досещате, няма:)

Пожелайте ми успех:)


 


6 коментара:

  1. Краси, успех!
    Правих го две години, но с жито.
    Лимецът е много мек и не ми е приятен.
    Мисля, че нямаше да имаш проблем с житото, защото
    за мен с него е различно чистенето.
    Аз го правих по 10 дена и най-трудния ми беше четвъртия.
    След петия е най-лесно :)
    Захранването е най-трудното от всичко от гледна точка на това да не натовариш
    изведнъж организма си.

    Още веднъж ти пожелавам успех и ще чакам резултат :)

    ОтговорИзтриване
  2. Успех! Ще чакам да споделиш отново за режима, Краси :)
    И аз исках да го правя, но не можах да се подготвя, а и последния месец ми се събраха много стресови ситуации и реших, че е по-добре да отложа.

    ОтговорИзтриване
  3. и да ти кажа за "тибетците" - правя ги всеки ден от години, много съм доволна :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз се чудя защо изглеждаш на 20 :) Нека преминат при вас проблемите и ще можеш да го направиш- в линка има описани фазите на луната и подходящи дати за този режим.

      Прегръдки!

      Изтриване
  4. Благодаря, Дани! Снабдих се с пшеница от село, но ме беше страх, че е по-твърда. Но следващият път ще опитам направо с пшеницата. За съжаление се оказа, че няма да мога да го правя повече от 5 дни, за да имам време за захранване след това.:(

    ОтговорИзтриване
  5. Пожелавам ти успех! И аз съм решила тази пролет да се поогранича, пък ще видим какво ще излезе:). Хубави снимки, вече ухае на пролет!

    ОтговорИзтриване