неделя, 18 май 2014 г.

Неделна закуска: Макарони със сирене

Спомням си тази закуска от моето детство, която баба ми приготвяше сутрин преди училище. Макарони, сирене, масълце и захар на вкус. Просто, вкусно и бързо. Моите деца също обожават тази закуска и дори си я приготвят сами:)


Необходими продукти:

Паста- дребни макарони, охлюфчета, фусили или др. дребна паста
сирене- предпочитам българско краве сирене
захар на вкус
масло за овкусяване



Сварявате пастата според указанията на опаковката в подсолена вода. изцеждате добре, като запазвате малко част от водата- около 3-4 с.л. Още докато е топла пастата я сипвате в купа, прибавяте малко масло и захар на вкус и разбърквате добре, докато от топлината маслото и захарта се разтопят.
Гарнирате с натрошеното сирене.


Добър апетит!

1 коментар:

  1. В купа се изсипват още топлите макарони,
    натрошава се сирене, залива се със разтопено масла (50мл.олио;50гр.краве масло).Сервират се е който обича се добавя захар! Ммммммч...
    ЧУДЕСНИ!

    ОтговорИзтриване