понеделник, 27 октомври 2014 г.

Банички на тиган с извара и песто

Понеделник сутрин. Не е най-любимия ми момент.Всички вече са по задачи, а мен ме чака препълнен график от срещи и работа. За това на бързо- банички на тиган с извара и песто.




Необходими продукти:
1 пакет кори (аз използвам и много харесвам корите Duetti, препечени на сач, които продават в Lidl)
4 бр. яйца
200 гр.  извара (моята беше домашна и обезсолена и се наложи да добавя сол)
100 гр. разтопено масло (купувам немско или френско)
4-5 с.л. босилково песто (а може да го замените и с магданозено или от печени чушки*)
кората на 1/2 лимон

Тези кори са 3 н брой и доста дебели. Затова ги разрязвам на четири парчета.
Слагате тиган с тефлоново покритие на силен котлон. През това време разрязвате всяка от корите на 4 части. Разбивате яйцата с изварата, пестото, лимоновата кора, добавяте сол на вкус. Мажете всяка четвъртинка с обилно с разтопено масло и слагате по 1 с.л. от плънката, като заравнявате на тънък слой. Важно е, за да не се скъсат корите и да изтече от плънката. Завивате на квадрат или триъгълник като плик, като внимателно прегъвате крайчетата. Намазвате горната страна обилно с масло.
Намазвате загретия тиган с малко масло и слагате баничките с намазаната страна надолу. Намалявате котлона до умерена степен и печете за 5-6 минути от всяка страна, докато отдолу хване коричка. Всяка извадена баничка намазвам отново с масло.








4 коментара:

  1. Краси,чудесни са!
    И благодаря за инфото за корите :)
    Успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Гледай ти? Това ще влезе в графата;" Неделна закуска-любимка" като го гледам. Мерси, Краси!

    ОтговорИзтриване