сряда, 14 май 2014 г.

Бърза кухня: Червен боб с бекон

Това е рецепта от рода "Каквото има в хладилника", така че може спокойно да експериментирате. Получава се нещо между салата и основно ястие.





Необходими продукти:

1 консерва червен боб Bonduelle (800 gr)

1 печена червена чушка
2 стръка пресен лук
1 глава червен лук
6-7 чери домати
200 гр. бекон, нарязан на тънко
2 скилидки чесън
1 тиквичка
сокът от 1/2 лимон
2 стръка пресен джоджен
зехтин екстра върджин за овкусяване
сол на вкус
черен пипер

И така:


В тефлонов тиган без мазнина запечете бекона, докато стане хрупкав.

Обелете тиквичката, нарежете я на тънко и я гриловайте при бекона.

Изцедете добре боба от консервата и  го изплакнете под течаща вода закратко.
Сипете го в купа. Прибавете нарязаната на тънки ленти печена червена чушка, нарязания на полумесеци червен лук, нарязания на ситно пресен лук и смачкания чесън. Нарежете чери доматите на половинки и ги прибавете при боба. Овкусете със сол на вкус, сокът от 1/2 лимон и 3-4 с.л. зехтин екстра върджин. Гарнирайте с грилованите тиквички и препечения бекон.
За разкош може да прибавите и няколко черни маслини.


3 коментара:

  1. И за вечеря би минал номера;)
    Хубаво и лесно, Краси! Хубав четвъртък!

    ОтговорИзтриване
  2. Много ги обичам тези ястия:), а това безспорно обира овациите. Чудна идейка! Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване